18.02.2008

Новини законодавства. Правила переказу валюти фізичними особами в Україні та за її межі

Новини від 29.12.2007 р. № 496

Правила переказу валюти фізичними особами в Україні та за її межі

Постановою НБУ «Про затвердження Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні та внесення змін до деяких нормативно-правових актів» від 29.12.2007 р. № 496

затверджено зазначені Правила, якими розширено можливості фізичних осіб — резидентів та нерезидентів одержувати іноземну валюту з-за кордону, а також здійснювати перекази іноземної валюти за межі України.

Правилами передбачено, що фізичні особи — резиденти можуть здійснювати перекази іноземної валюти за межі України без підтверджуючих документів у сумі, яка в еквіваленті не перевищує 15000 грн. за один операційний (робочий) день з поточного рахунка в іноземній валюті або без його відкриття (за бажанням клієнта).

Іноземну валюту, переказану з-за кордону на користь фізичної особи — резидента або нерезидента для виплати готівкою без відкриття рахунка, може бути виплачено одержувачу в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 50000 грн.

Правила не поширюються на перекази, пов’язані з підприємницькою та інвестиційною діяльністю фізичних осіб.

Постанова набула чинності

12 лютого 2008 року.