21.02.2008

Про порядок складання форм місячної фінансової звітності у 2008 році розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів

Лист від 29.01.2008 р. № 3.4-04/808-1360

Про порядок складання форм місячної фінансової звітності у 2008 році розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів

Лист Державного казначейства України від 29.01.2008 р.
№ 3.4-04/808-1360

З метою встановлення єдиних вимог до порядку складання у 2008 році місячної фінансової звітності установами та організаціями, які отримують кошти державного або місцевих бюджетів, Державне каз начейство України повідомляє наступне.

Місячні фінансові звіти у 2008 році розпорядники та одержувачі бюджетних коштів складають і подають до органів Державного казначейства України за такими формами:

— «Звіт про заборгованість за бюджетними коштами» (№ 7д, № 7м);

— «Звіт про заборгованість за окремими програмами» (№ 7д.1, № 7м.1).

У зазначених формах фінансової звітності наводяться суми дебіторської та кредиторської заборгованості, які склалися в установі на звітну дату при виконанні кошторису (плану використання бюджетних коштів) за звітний період, з урахуванням погашення заборгованості, яка склалася станом на 01.01.2008 р. Про проведені операції у натуральній формі або іноземній валюті, що здійснюються у розрахунках за загальним та спеціальним фондами, розпорядниками бюджетних коштів складається Довідка про надходження у натуральній формі або Довідка про операції в іноземній валюті, яка подається до органу Державного казначейства України не пізніше останнього робочого дня місяця.

Заступник голови О. Чечуліна



коментар редакції

Звітність розпорядників і одержувачів бюджетних коштів

Одним з обов’язків розпорядників і одержувачів бюджетних коштів є складання місячної фінансової звітності про використання таких коштів. Нагадаємо, що

одержувачами бюджетних коштів є підприємства та різні організації, що не мають статусу бюджетних, які:

— одержують такі кошти безпосередньо через розпорядників у вигляді фінансової підтримки;

— уповноважені органами державної влади на виконання державних цільових програм та надання послуг.

Розпорядники і одержувачі бюджетних коштів подають місячну фінансову звітність у 2008 році до органів Держказначейства за такими формами:

«Звіт про заборгованість за бюджетними коштами» (№ 7д, № 7м);

«Звіт про заборгованість за окремими програмами» (№ 7д.1, № 7м.1).

До речі, ці форми звітності передбачено Порядком складання місячної і квартальної фінансової звітності у 2007 році установами та організаціями, які одержують кошти державного або місцевих бюджетів, затвердженим наказом Державного казначейства України від 04.04.2007 р. № 81 і на сьогодні змін не зазнали.

Вікторія Матвєєва