23.06.2008

Новини законодавства. Змінено порядок переміщення готівки через кордон України

Новини від 27.05.2008 р. № 148

Змінено порядок переміщення готівки через кордон України

 

Відповідно до

постанови НБУ «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» від 27.05.2008 р. № 148 збільшено суми готівки (у валюті України, іноземній валюті, дорожніх чеках), дозволених для ввезення до України і вивезення з України фізичними та юридичними особами. Крім того, змінено обсяги та умови ввезення і вивезення банківських металів, а також пересилання готівки.

Визначено, що фізичні особи мають право ввозити в Україну та вивозити з неї готівку в еквіваленті 10000 євро без письмового декларування митному органу. Якщо сума, що ввозиться, перевищує цей розмір, то ввезення такої суми дозволено за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Юридичні особи мають право на ввезення в Україну та вивезення з країни готівки без обмеження суми за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Фізичні та юридичні особи при ввезенні в Україну або вивезення з країни готівки в сумі, що перевищує еквівалент 10000 євро, повинні мати документи, що підтверджують зняття готівки з банківських рахунків виключно в сумі, що перевищує еквівалент 10000 євро.

Постанова набуде чинності

27 липня 2008 року.