09.10.2008

Заповнення податкової накладної. Податок з реклами в податковій накладній

Відповідь на запитання

Заповнення податкової накладної

 

Податок з реклами в податковій накладній

 

Наше підприємство надає рекламні послуги. Ми плануємо зареєструватися платником ПДВ, у зв’язку з чим у нас виникло запитання: чи потрібно включати податок з реклами до бази обкладення ПДВ і як відображати податок з реклами в податковій накладній?

(м. Одеса)

 

Згідно з

п. 4.1 Закону про ПДВ база обкладення ПДВ визначається виходячи з договірної вартості товарів (робіт, послуг) з урахуванням загальнодержавних податків та зборів, але не нижче звичайної ціни. Пунктом 1 ст. 15 Закону про систему оподаткування податок з реклами віднесено до місцевих податків та зборів. Тому сума податку з реклами, як й інших місцевих податків та зборів, не підлягає обкладенню ПДВ.

Формою податкової накладної для таких податків не передбачено окремого рядка. На наш погляд, для відображення податку з реклами можна використовувати розділ III «Зворотна (заставна) тара». Для цього в назві розділу після слова «тара» через кому слід дописати «податок з реклами» та зазначити його суму в графі 11.

Таким чином, у розділі VI «Загальна сума з ПДВ» буде зазначено загальну вартість рекламних послуг з урахуванням податку з реклами.

Микола Шпакович, економіст-аналітик