09.10.2008

Комп’ютерний практикум. Коригування податкової накладної

Відповідь на запитання

Коригування податкової накладної

 

Підкажіть, будь ласка, як у «1С:Бухгалтерії 7.7» провести розрахунок коригування кількісних або вартісних показників податкової накладної?

 

Усе дуже просто. Відкриваємо «Книгу продаж» (меню програми «Журналы»), вибираємо податкову накладну, яку коригуватимемо, і клацаємо по ній правою кнопкою, потім зі списку вибираємо «Ввести на основании» і документ, який вводитимемо. Або ж ставши на потрібну податкову накладну, натискуємо комбінацію клавіш «Alf+F9», тим самим ми викличемо меню вибору документа, що вводиться на підставі, як на рисунку. Для формування друкарської форми документа «Расчет корректировки количественных и стоимостных показателей к налоговой накладной» у типовій конфігурації передбачено документ «Прил.2 к нал. накл.». Цей документ може бути введено тільки на підставі документа «Налоговая накладная».

Оскільки при уведенні ми скористалися механізмом уведення на підставі, реквізити шапки документа «Прил.2 к нал. накл.» повністю заповнено. Значення реквізитів «ТМЦ», «Ед», «К-во» табличної частини документа також заповнюються з документа-підстави і недоступні для редагування. У решті реквізитів табличної частини зазначається така інформація:

— причина коригування, необхідна при формуванні друкарської форми документа;

— зміна кількості за вибраним товаром;

— зміна ціни без ПДВ за вибраним товаром;

— зміна суми ПДВ;

— зміна суми без ПДВ (бази оподаткування).

Увівши до документа коригуючі величини, проводимо його. От і все, коригування податкової накладної проведено.

 

 

Ганна сараєва, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»