13.04.2009

Новини законодавства. Оренда торговельних приміщень (площ) у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів

Новини від 05.03.2009 р. № 278

Оренда торговельних приміщень (площ) у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів

 

Постановою КМУ від 05.03.2009 р. № 278

унесено зміни до постанови КМУ «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» від 05.12.96 р. № 1548, відповідно до яких органи місцевого самоврядування мають повноваження щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів; граничних рівнів цін, нормативів рентабельності (у розмірі не вище 20 %) за надання в оренду торговельних приміщень (площ), торговельно-технологічного та холодильного устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Крім того, цією

постановою затверджено примірний договір оренди торговельних приміщень (площ) у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів (із включенням послуг з їх обслуговування), а також доручено Мінекономіки та Держкомпідприємництва розробити порядок розрахунку цін на зазначені послуги.

Органи місцевого самоврядування зобов’язані вжити заходів щодо недопущення зростання цін за надання вказаних послуг, а також запровадити на період фінансово-економічної кризи регулювання цін за надання таких послуг та сприяти укладенню суб’єктами господарювання зазначеного вище примірного договору.

Постанова набула чинності з

2 квітня 2009 року.