30.04.2009

Коригування та виправлення помилок. При виправленні помилки додаток 5 заповнюється на суму уточнення

Відповідь на запитання

При виправленні помилки додаток 5 заповнюється на суму уточнення

 

Підприємство подає уточнюючий розрахунок до помилкової декларації з ПДВ. Разом з уточнюючим розрахунком слід подавати додаток 5 до декларації з ПДВ, що виправляється. На яку суму слід подавати такий додаток: на всю суму декларації чи лише на суму уточнення?

(м. Запоріжжя)

 

Згідно з п.п. 4.4.1 Порядку № 166, якщо помилку допущено в рядках декларації, до яких подаються додатки, то до уточнюючого розрахунку або до поточної декларації, в якій виправляється помилка, подаються відповідні додатки з уточненими показниками.

Разом з уточнюючими розрахунками, в яких проводиться коригування податкових зобов’язань та/або податкового кредиту, підприємство зобов’язане подавати і додатки 5 (розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів). При цьому вартісні показники як уточнюючого розрахунку, так і розшифровки, відображаються на суму уточнення (збільшення або зменшення) з відповідним знаком. Аналогічне роз’яснення наводила і ДПАУ в листі від 19.05.2008 р. № 10061/7/16-1417 // «Податки та бухгалтерський облік», 2008, № 47.

 

Наталія Дзюба, економіст-аналітик