10.08.2009

Новини законодавства. Готелям, іншим об’єктам, що надають послуги з тимчасового проживання, установлять категорії та рівні обслуговування

Новини від 29.07.2009 р. № 803

Готелям, іншим об’єктам, що надають послуги з тимчасового проживання, установлять категорії та рівні обслуговування

 

Постановою КМУ від 29.07.2009 р. № 803

затверджено Порядок встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Так, зазначеним об’єктам категорії встановлюються

за результатами обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення та оцінювання відповідності готелів вимогам певної категорії, що проводяться відповідно до Правил обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання), затверджених наказом Держстандарту України від 27.01.99 р. № 37.

Готелям встановлюються такі категорії: «п’ять зірок», «чотири зірки», «три зірки», «дві зірки» та «одна зірка».

Іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), у тому числі мотелям, пансіонатам, будинкам відпочинку, туристичним базам, кемпінгам, категорія встановлюється за рівнем обслуговування в них (перший, другий, третій, четвертий та відповідно п’ятий рівні).

Встановлення категорії

зазначеним об’єктам здійснює уповноважений орган зі встановлення категорій готелям, функції якого виконує Міністерство культури і туризму України.

Після завершення всіх необхідних процедур власнику готелю видається свідоцтво про встановлення готелю відповідної категорії строком дії

не більш як на 3 роки, або за наявності в готелі системи управління якістю — не більш як на 5 років.