24.08.2009

Новини законодавства. Кабмін спрощує оформлення та видачу державних актів на право власності на земельні ділянки

Новини від 05.08.2009 р. № 844

Кабмін спрощує оформлення та видачу державних актів на право власності на земельні ділянки

 

Постановою КМУ «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України в 2009 році» від 05.08.2009 р. № 844

затверджено:

1. Порядок безоплатних оформлення і видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки.

2. Порядок використання в 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки.

Крім того, КМУ

заборонив стягнення з громадян України плати за оформлення та видачу відповідно до затвердженого зазначеною постановою Порядку таких актів і надання додаткових і супутніх послуг з розробки документації щодо землеустрою, а також будь-яких інших платежів, зокрема внесків до благодійних та інших фондів.

Державний комітет із земельних ресурсів має подати протягом місяця КМУ пропозиції зі спрощення та здешевлення процедури виготовлення й узгодження документації із землеустрою, необхідної для прийняття органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування рішень про передачу у власність громадянам України земельних ділянок.

Постанова набула чинності з 15 серпня 2009 року, а затверджені цією постановою Порядки набудуть чинності з 1 вересня 2009 року.