08.06.2009

Новини законодавства. Автоперевізникам на замітку: обмеження в експлуатації переобладнаних автобусів

Новини від 21.05.2009 р. № 524

Автоперевізникам на замітку: обмеження в експлуатації переобладнаних автобусів

 

Постановою КМУ «Деякі питання допуску автобусів до експлуатації» від 21.05.2009 р. № 524

унесено зміни до:

1.

Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою КМУ від 18.02.97 р. № 176, відповідно до яких забороняється надання послуг з перевезення пасажирів з використанням автобусів, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення, за відсутності протоколів випробувань таких автобусів на відповідність вимогам правил Європейської економічної комісії, виданих акредитованими Національним агентством з акредитації випробувальними лабораторіями (перелік таких лабораторій Кабмін зобов’язав Мінтрансзв’язку оприлюднити на офіційному веб-сайті).

Зазначені

обмеження не стосуватимуться переобладнаних автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів на міських та приміських маршрутах згідно з договорами, укладеними до 1 травня 2009 року.

2.

Постанови КМУ «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» від 25.12.96 р. № 1548, якими уповноважив Мінтрансзв’язку встановлювати тарифи на послуги з випробувань автобусів, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення, для підтвердження їх відповідності вимогам безпеки.

Кабмін доручив Мінтрансзв’язку вирішити питання про встановлення тарифів на послуги з випробувань автобусів, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення, у розмірі, що не перевищує

18 нмдг (306 грн.), а також про граничний строк надання зазначених послуг залежно від обсягу випробувань.

3.

Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок, затверджених постановою КМУ від 07.09.98 р. № 1388, згідно з якими до реєстрації не допускатимуться автобуси, що переобладнані з автомобілів, конструктивно призначених для виконання інших функцій, за винятком перереєстрації таких автобусів, зареєстрованих до 1 квітня 2008 року.