19.03.2009

Щодо застосування тимчасової надбавки до ставки ввізного мита

Лист від 06.03.2009 р. № 15/327-

Щодо застосування тимчасової надбавки до ставки ввізного мита

Лист Державної митної служби України, Департаменту митних платежів Управління митно-тарифного регулювання від 06.03.2009 р. № 15/327-ЕП

 

Законом України від 04.02.2009 № 923-VI «Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв’язку із світовою фінансовою кризою» (далі — Закон) внесені зміни до статті 1 Закону України «Про Єдиний митний тариф» щодо запровадження тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита.

Пунктом 3.3 Закону визначено, що тимчасова надбавка до діючої ставки ввізного мита вважається ввізним митом у розумінні Закону України «Про Єдиний митний тариф».

Розміри ставок ввізного мита встановлені Законом України «Про Митний тариф України».

Ставка у розмірі 20 % на товари, що безпосередньо ввозяться (пересилаються) громадянами в супроводжуваному (несупроводжуваному) багажі або пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, встановлена статтями 4 та 7 Закону України 13.09.2001 р. № 2681-III «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України».

Враховуючи вищезазначене,

тимчасова надбавка до діючої ставки ввізного мита застосовується лише у випадках, коли нарахування мита здійснюється за ставками Митного тарифу України.

 

Директор Департаменту митних платежів С. Джигалов

Начальник Управління митно-тарифного регулювання В. Демченко