23.11.2009

Новини законодавства. Уведені додаткові умови при здійсненні валютно-обмінних операцій на значну суму

Новини від 09.09.2009 р. № 538

Уведені додаткові умови при здійсненні валютно-обмінних операцій на значну суму

Постановою НБУ від 09.09.2009 р. № 538

унесено зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, якими доповнено зазначену Інструкцію новими пунктами щодо особливостей здійснення валютно-обмінних операцій.

Так, валютно-обмінні операції з іноземною валютою і дорожніми та іменними чеками на 

суму, що перевищує 15000 гривень, здійснюються лише через каси банку, фінансової установи, в операційному залі об’єкта поштового зв’язку після пред’явлення документа, що посвідчує особу, яка здійснює зазначену операцію. У довідках та квитанціях зазначається прізвище, ім’я, по батькові такої особи.

Якщо такі операції здійснюються на суму, що перевищує 50000 гривень, крім того, зазначаються дані паспорта особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію та у відділенні банку чи фінансової установи залишається копія відповідних сторінок паспорта.

Забороняється здійснювати операції з продажу іноземної валюти через касу банку (фінансової установи) одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що перевищує в еквіваленті 80000 гривень.

Курс гривні до іноземних валют

установлюється головою правління банку (фінансової установи) до початку робочого дня та не змінюється протягом операційного (робочого) дня.

Постанова набрала чинності

з 20 листопада 2009 року.