19.10.2009

Новини законодавства. Визначено, як будуть виявляти у водіїв ознаки сп’яніння

Новини від 09.09.2009 р. № 400/666

Визначено, як будуть виявляти у водіїв ознаки сп’яніння

 

Спільним

наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров’я України від 09.09.2009 р. № 400/666 затверджено Інструкцію про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Огляд може проводиться

уповноваженою особою Державтоінспекції МВС (далі — працівник ДАІ) на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом, або лікарем закладу охорони здоров’я (у сільській місцевості за відсутності лікаря — фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).

Зазначимо, що при здійсненні огляду працівником ДАІ з використанням спеціальних технічних засобів станом алкогольного сп’яніння вважається результат проведення теста, коли у видихуваному повітрі виявлено

більше 0,2 проміле алкоголю в крові.

У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного працівником ДАІ, огляд проводиться в найближчому закладі охорони здоров’я, якому надано право на проведення такого огляду.

Наказ зареєстровано в Мін’юсті 6 жовтня 2009 року і набуде чинності з дня офіційного опублікування.