06.12.2010

Новини законодавства. Визначено новий обов’язковий мінімальний асортимент медикаментів

Новини від 01.11.2010 р. № 933

Визначено новий обов’язковий мінімальний асортимент медикаментів

 

З метою гарантованого мінімального рівня медикаментозного забезпечення населення на період епідемії грипу

наказом Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) від 01.11.2010 р. № 933 затверджено новий Обов’язковий мінімальний асортимент лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптек та аптечних пунктів на період загрози епідемії грипу. Зазначений документ включає:

1) лікарські засоби:

азитроміцин, амізон, ампіцилін, арбідол, аскорбінова кислота, ацетилсаліцилова кислота, дексаметазон, доксициклін, ібупрофен, інтерферон (альфа)-2(бета), кислота мефенамінова, комбінації спиртових розчинів для дезінфекції рук, ксилометазолин, левамізол, лоратадин, мазь оксолінова, метамізол натрію, нафазолін, октенидин у комбінації з феноксиетанолом, парацетамол, полівітаміни та ін.;

2) вироби медичного призначення:

вата, вироби з вати, гірчичники, грілки, марля, маски одноразові або багаторазові марлеві, пристрої/системи для інфузій, рукавички нестерильні, серветки для дезінфекції, термометри, шприци.

Також визнано таким, що втратив чинність,

наказ МОЗ «Про затвердження Обов’язкового мінімального асортименту лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптек та аптечних пунктів на період загрози епідемії грипу A/H1N1/» від 13.01.2010 р. № 3.

Наказ від 01.11.2010 р. № 933 набуде чинності з дня офіційного опублікування.