01.03.2010

Новини законодавства. Затверджено порядок набуття статусу оптового ринку сільгосппродукції

Новини від 11.02.2010 р. № 141

Затверджено порядок набуття статусу оптового ринку сільгосппродукції

 

Відповідно до

ст. 4 Закону України «Про оптові ринки сільськогосподарської продукції» від 25.06.2009 р. № 1561-VI юридичним особам, які бажають набути статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції, зазначений статус надається центральним органом виконавчої влади з питань аграрної політики на конкурсній основі. Порядок набуття статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції встановлює Кабінет Міністрів України.

На виконання зазначеної норми

Закону уряд постановою від 11.02.2010 р. № 141 затвердив Порядок набуття юридичною особою статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції, відповідно до якого конкурс проводить комісія з питань надання юридичній особі статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції, яка утворюється Мінагрополітики.

Про проведення конкурсу Мінагрополітики публікує в

друкованому засобі масової інформації та розміщує на веб-сторінці Міністерства не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку конкурсу оголошення, в якому зазначаються: дата проведення конкурсу; кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсі; найменування організації, режим її роботи та адреса, за якою подаються документи для участі в конкурсі; місце, дата і час початку проведення засідання комісії; телефон для довідок (електронна адреса або адреса веб-сайту) з питань проведення конкурсу.

Претенденти

для участі в конкурсі подають до Мінагрополітики такі документи: заяву про набуття статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції; проект (бізнес-план) організації діяльності юридичної особи у статусі оптового ринку сільськогосподарської продукції; нотаріально засвідчену копію установчих документів; проект правил роботи зазначеного ринку у двох примірниках; нотаріально засвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію; довідку про включення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України; документально підтверджені відомості про засновників (учасників) юридичної особи.

Переможцю конкурсу видається

свідоцтво про надання юридичній особі статусу оптового ринку сільськогосподарської продукції за формою, наведеною у додатку до Порядку № 141.

Постанова КМУ від 11.02.2010 р. № 141

набуде чинності з дня офіційного опублікування.