03.05.2010

Новини законодавства. Мінекономіки бореться з перевитрачанням державних коштів

Новини від 14.04.2010 р. № 3303-25/2973-07

Мінекономіки бореться з перевитрачанням державних коштів

 

З метою уникнення фактів закупівель товарів, робіт і послуг за завищеними цінами та запобігання перевитрачанню державних коштів

Міністерство економіки України у роз’ясненні від 14.04.2010 р. № 3303-25/2973-07 висунуло додаткові вимоги щодо надання документів при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Так, Мінекономіки зобов’язало замовників у тендерній документації передбачати

вимогу щодо надання учасником — переможцем процедури закупівлі довідки щодо відповідності ціни тендерної пропозиції учасника — переможця процедури закупівлі товарів, робіт і послуг, виданої центральним апаратом державної інспекції з контролю за цінами (далі — довідка щодо відповідності ціни) та вимагати від учасника — переможця процедури закупівлі надання довідки щодо відповідності ціни.

Замовникам під час подання оголошень до редакції інформаційного бюлетеня «Вісник державних закупівель» до оголошення про проведення закупівлі слід додавати тендерну документацію з вимогою щодо надання учасником — переможцем процедури закупівлі довідки щодо відповідності ціни, а до оголошення про результати проведення процедури закупівлі — довідку щодо відповідності ціни та договір про закупівлю, укладений за результатами процедури закупівлі, для подальшої передачі Мінекономіки.