17.05.2010

Новини законодавства. Посилено вимоги щодо безпечності та якості молочних продуктів

Новини від 15.04.2010 р. № 2132-VI

Посилено вимоги щодо безпечності та якості молочних продуктів

 

Законом України від 15.04.2010 р. № 2132-VІ

внесено зміни до Закону України «Про молоко та молочні продукти» від 24.06.2004 р. № 1870-IV щодо безпечності та якості молочних продуктів.

Зазначеним

Законом, зокрема, забороняється відокремлення процесу пакування молочних продуктів від технологічного циклу виробництва продукції (крім пакування масла, сиру, сухих молочних продуктів атестованими структурними підрозділами одного переробного підприємства або атестованими переробними підприємствами, що входять до складу одного об’єднання).

Крім того,

у виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки немолочного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти.

Виробництво молока, молочної сировини та молочних продуктів

, у тому числі продуктів для дитячого харчування, здійснюється за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини, а виробництво молочних продуктів для спеціального дієтичного споживання (використання) — за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з їх виробництва, що видається відповідним головним державним санітарним лікарем.

Закон набере чинності з 8 червня 2010 року.