01.11.2010

Новини законодавства. Унесено зміни до інструкції по інвентаризації ТМЦ

Новини від 05.08.2010 р. № 832

Унесено зміни до інструкції по інвентаризації ТМЦ

 

Наказом Міністерства фінансів України від 05.08.2010 р. № 832

затверджено зміни до Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11.08.94 р. № 69.

Відповідно до змін тепер

інвентаризація бібліотечних фондів має проводитися за рішенням керівника підприємства один раз на п’ять років або щорічно з охопленням інвентаризацією не менше 20 % одиниць бібліотечного фонду з обов’язковим завершенням розпочатої інвентаризації цього майна в структурному підрозділі (у матеріально відповідальної особи) протягом 30 днів.

Також уточнено, що

інвентаризація проводиться повним складом інвентаризаційної комісії та у присутності матеріально відповідальної особи.

Крім того, установлено, що при інвентаризації бібліотечних фондів виявляються помилки, допущені при розшифровці документів, розстановці фонду, оформленні видачі документів користувачам, а також установлюється заборгованість користувачів перед бібліотекою, виявляються дублетні документи, документи, що не відповідають профілю комплектування фонду підрозділу чи бібліотеки в цілому, а також документи, що потребують ремонту, оправи тощо. У разі встановлення факту відсутності документа провадиться його пошук у строк, установлений правилами користування бібліотекою, але не більше 30 днів.

Наказ

від 05.08.2010 р. № 832 набув чинності з 24 жовтня 2010 року.