29.11.2010

Новини законодавства. Змінено Інструкцію про порядок обчислення і сплати пенсійних внесків

Новини від 22.10.2010 р. № 25-1

Змінено Інструкцію про порядок обчислення і сплати пенсійних внесків

 

Постановою правління Пенсійного фонду України від 22.10.2010 р. № 25-1

внесено зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління ПФУ від 19.12.2003 р. № 21-1.

Тепер зазначена

Інструкція визначає лише процедуру добровільної участі осіб у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, стягнення заборгованості зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду України, нарахування і сплати фінансових санкцій та пені, а також відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Також з

Інструкції виключено розділи, якими, зокрема, визначалися розміри страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; порядок обліку та звітність платників Пенсійного фонду; порядок контролю за сплатою страхових внесків платниками.

Постанова від 22.10.2010 р. № 25-1 набуде чинності з 1 січня 2011 року.