06.09.2010

Новини законодавства. Зміни в порядку обчислення та звітування з екозбору для «радіоактивників»

Новини від 18.08.2010 р. № 748

Зміни в порядку обчислення та звітування з екозбору для «радіоактивників»

 

Постановою КМУ від 18.08.2010 р. № 748

унесено зміни до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору, затвердженого урядовою постановою від 01.03.99 р. № 303, якими змінено порядок обчислення збору за забруднення навколишнього природного середовища експлуатуючими організаціями (операторами) атомних електростанцій, виробниками радіоактивних відходів, іншими суб'єктами діяльності у сфері використання ядерної енергії.

Починаючи з четвертого кварталу

поточного року зазначені суб'єкти мають обчислювати збір за забруднення навколишнього природного середовища щоквартально без застосування наростаючого підсумку. З огляду на це звітність з розрахунку збору такі суб’єкти господарювання складатимуть не наростаючим підсумком за квартал, півріччя, дев'ять місяців та рік, а тільки за звітний квартал .

Зауважимо, що

для інших платників порядок обчислення та складання звітності щодо збору за забруднення навколишнього природного середовища не змінився. Вони, як і раніше, обчислюють суми цього збору щокварталу наростаючим підсумком з початку звітного року. Так само, тобто із застосуванням наростаючого підсумку, має складатися ними і звітність зі збору за забруднення.

Постанова від 18.08.2010 р. № 748

набере чинності з 1 жовтня 2010 року.