28.04.2011

Думка фахівців офіційних органів. Нарахування ЄСВ на зарплату у формі № 1ДФ не відображаються

Стаття

Нарахування ЄСВ на зарплату у формі № 1ДФ не відображаються

 

Чи відображаються у формі № 1ДФ нарахування єдиного внеску на соцстрахування на заробітну плату, лікарняні, винагороди за цивільно-правовими договорами?

 

У Довіднику ознак доходів, наведеному в додатку до

Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженому наказом від 24.12.10 р. № 1020, передбачено код «133» для відображення сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) платника податків, що вносяться за рахунок його роботодавця в розмірах, визначених законом.

Однак на сьогодні цей код

не використовується: допоки не набере чинності закон про перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду, суми ЄСВ є неперсоніфікованими виплатами (аналогічні роз’яснення з приводу відображення у старій формі № 1ДФ внесків до соціальних фондів у частині нарахувань надавала ДПАУ в листі від 09.06.05 р. № 5264/6/17-2116).

Зверніть увагу: з ознакою доходу «133» не потрібно відображати і ЄСВ у частині утримань із заробітної плати та виплат за цивільно-правовими договорами, оскільки внесок у цій частині сплачується за рахунок доходів фізичної особи (які вже й так відображено у формі № 1ДФ за відповідним кодом).