26.12.2011

Новини законодавства. Визначено порядок унесення змін до Держреєстру речових прав на нерухоме майно

Новини від 12.12.2011 р. № 3502/5

Визначено порядок унесення змін до Держреєстру речових прав на нерухоме майно

 

Наказом Міністерства юстиції України від 12.12.2011 р. № 3502/5 затверджено Порядок прийняття і розгляду заяв про внесення змін до запису та заяв про скасування запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Цей Порядок визначає процедуру прийняття і розгляду заяв про внесення змін до запису та заяв про скасування запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі — Державний реєстр прав), перелік документів, необхідних для внесення змін до запису і скасування запису Державного реєстру прав, права та обов’язки суб’єктів, що є учасниками зазначеної процедури.

Унесення змін до запису у зв’язку з допущенням технічної помилки або скасування запису Державного реєстру прав здійснюється в день прийняття органом державної реєстрації заяви.

Унесення змін до запису Державного реєстру прав у зв’язку зі зміною відомостей про нерухоме майно, право власності та суб’єкта (суб’єктів) цього права, інші речові права і суб’єкта (суб’єктів) цих прав, обтяження прав на нерухоме майно та суб’єкта (суб’єктів) цих прав, що містяться у Державному реєстрі прав, які не пов’язані з проведенням державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, здійснюється у строк, що не перевищує 5 робочих днів з моменту прийняття заяви органом державної реєстрації прав.

Наказ від 12.12.2011 р. № 3502/5 набере чинності з 1 січня 2012 року.