07.02.2011

Новини законодавства. Затверджено форму № 1ДФ

Новини від 24.12.2010 р. № 1020

Затверджено форму № 1ДФ

 

Відповідно до

п. 176.2 Податкового кодексу України особи, які мають статус податкових агентів щодо нарахування, утримання та сплати податку на доходи фізичних осіб, зобов'язані:

а) своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету цей податок з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок;

б) подавати у строки, встановлені цим

Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу ДПС за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи ні доходи платникам податку зазначена особа протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.

З метою реалізації зазначених положень

наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1020 затверджено:

— форму

Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ);

Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку.

Дія цього

Порядку поширюється на податкових агентів, а саме: юридичних осіб (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайнятих осіб, представництва нерезидентів — юридичних осіб, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Податковий розрахунок за новою

формою № 1ДФ перший раз подається за I квартал 2011 року.

Наказ

від 24.12.2010 р. № 1020 набере чинності з 1 квітня 2011 року.