14.02.2011

Новини законодавства. Змінено порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат від «нещасного» Фонду

Новини від 30.11.2010 р. № 33

Змінено порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат від «нещасного» Фонду

 

З метою приведення порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат у відповідність до

Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі — Фонд) від 30.11.2010 р. № 33 внесено зміни до Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління Фонду від 27.04.2007 р. № 24.

Відповідно до змін кошти для здійснення страхувальником виплати

допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю потерпілого, доплати до середнього заробітку, який потерпілий мав до ушкодження здоров’я, при тимчасовому переведенні його на легшу роботу, а також на поховання та пов’язані з цим ритуальні послуги виділяються Фондом на підставі заяви-розрахунку за формою, наведеною у додатку до зазначеного Порядку.

Інформація, внесена страхувальником до заяви-розрахунку, підтверджується підписами керівника та головного бухгалтера, які є відповідальними за її достовірність.

Заява-розрахунок

складається страхувальником у двох примірниках, один з яких зберігається у страхувальника, а другий — в робочому органі виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням страхувальника.

Робочий орган виконавчої дирекції

Фонду протягом десяти днів з дня подання страхувальником заяви-розрахунку та необхідних документів перевіряє правильність нарахування сум, пов’язаних з вищезазначеними виплатами, та перераховує страхувальнику кошти у сумі, зазначеній у заяві-розрахунку.

Постанова від 30.11.2010 р. № 33 набрала чинності з 1 січня 2011 року.