21.02.2011

Думка фахівців офіційних органів. Крапки в даті податкової накладної

Стаття

Крапки в даті податкової накладної

 

Чи дозволяється використовувати в реквізиті «дата виписки» податкової накладної інші позначення (крапки, дроби), крім числових?

 

Відповідно до

пп. 201.1, 201.4 ст. 201 розд. V Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПКУ) платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках, зокрема дата виписування податкової накладної. Податкова накладна виписується у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Оригінал податкової накладної видається покупцю, копія залишається у продавця товарів/послуг.

Згідно з

пп. 201.6, 201.7 ст. 201 розд. V ПКУ податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця. Податкова накладна виписується на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Для заповнення реквізиту «дата виписки податкової накладної», формою податкової накладної, затвердженою наказом ДПА України від 21.12.2010 р. № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення», передбачено вісім клітинок, які заповнюються у числовому форматі: число, місяць рік, без зазначення будь-яких інших позначень (крапок, дробів).