21.03.2011

Новини законодавства. Визначено новий порядок нарахування та сплати ПДВ переробними підприємствами

Новини від 02.03.2011 р. № 246

Визначено новий порядок нарахування та сплати ПДВ переробними підприємствами

 

З метою реалізації

п. 1 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України постановою КМУ від 02.03.2011 р. № 246 затверджено Порядок нарахування податку на додану вартість, що сплачується до державного бюджету переробними підприємствами за реалізовані ними молоко, молочну сировину та молочні продукти, м’ясо і м’ясопродукти, іншу продукцію переробки тварин, закуплених у живій вазі, а також виплати і використання коштів, що надійшли від його сплати.

Цим

Порядом установлено, що бюджетні кошти використовуються за бюджетною програмою «Державна підтримка галузі тваринництва» і спрямовуються на державну підтримку галузі тваринництва шляхом здійснення виплати:

1)

бюджетної дотації: за реалізоване переробним підприємствам молоко; за вирощені та продані на забій і переробку переробним підприємствам молодняк великої рогатої худоби та свині (крім свиноматок і кнурів);

2) часткового відшкодування витрат фізичним особам (населенню)

на закупівлю установки індивідуального доїння.

Також зазначеною

постановою врегульовано питання закінчення старої схеми дотаційних виплат. Залишки коштів на небюджетних рахунках переробних підприємств для виплати сільгосптоваровиробникам дотацій за молоко та м’ясо в живій вазі, поставлені у 2010 році, мають використовуватися лише до 1 квітня 2011 року. Після цієї дати вони спрямовуються до спеціального фонду держбюджету.

До 15 квітня 2011 року

як небюджетні рахунки переробників, так і окремі рахунки сільгосппідприємств, повинні бути закриті.

Текст документа із коментарем фахівців редакції буде опубліковано в найближчих номерах газети.

Постанова від

02.03.2011 р. № 246 набере чинності з дня офіційного опублікування.