28.03.2011

Новини законодавства. Затверджено порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головбуха бюджетної установи

Новини від 21.02.2011 р. № 214

Затверджено порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головбуха бюджетної установи

 

Як відомо, на виконання

ст. 56 Бюджетного кодексу України Кабмін постановою від 26.01.2011 р. № 59 затвердив Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, яким, зокрема, установив, що головний бухгалтер призначається на посаду та звільняється з посади керівником бюджетної установи за погодженням з:

— Державною казначейською службою (далі — Держказначейство) у разі, коли бюджетна установа є головним розпорядником коштів державного бюджету;

— органом Держказначейства за місцем обслуговування бюджетної установи у разі, коли така установа є головним розпорядником коштів місцевого бюджету;

— органом Держказначейства за місцем обслуговування бюджетної установи після погодження з керівником та головним бухгалтером бюджетної установи, якій підпорядкована бюджетна установа, у разі коли така установа є розпорядником нижчого рівня коштів державного або місцевого бюджету.

Мінфіну було доручено

затвердити порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи.

З метою реалізації цього доручення

наказом Міністерства фінансів України від 21.02.2011 р. № 214 затверджено Порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи.

Згідно з цим

Порядком питання щодо погодження органами Держказначейства призначення на посаду або звільнення з посади головного бухгалтера порушується керівником бюджетної установи за наявності вакансії або підстав для звільнення з посади, визначених законодавством.

Особа, яка претендує на посаду головного бухгалтера, має проходити співбесіду в органі Держказначейства, під час якої перевіряється відповідність кандидата професійно-кваліфікаційним вимогам, установленим законодавством. За результатами проведеної співбесіди органом Держказначейства готується

Висновок про погодження (відмову у погодженні) призначення (звільнення), який із супровідним листом надсилається керівнику бюджетної установи.

Наказ

від 21.02.2011 р. № 214 набув чинності з 20 березня 2011 року, крім п. 10 зазначеного Порядку щодо застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, які набирають чинності з 1 січня 2013 року.