16.05.2011

Новини законодавства. Зміни в дозвільній системі

Новини від 07.04.2011 р. № 3204-VI

Зміни в дозвільній системі

 

6 травня 2011 року набули чинності деякі нововведення, передбачені

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 07.04.2011 р. № 3204-VI (далі — Закон № 3204).

Серед них — норма, що передбачає

необхідність інформування протягом одного робочого дня суб'єкта господарювання — заявника та держадміністратора про припинення або поновлення дозвільними органами розгляду документів, поданих для отримання того чи іншого дозвільного документа.

Також з переліку документів, необхідних для отримання документа дозвільного характеру,

виключено витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців. У той же час Закон про дозвільну систему, як і раніше, передбачає, що документи, які суб'єкт господарювання повинен подати для отримання необхідного йому дозволу, мають бути зазначені в спеціальному нормативно-правовому акті, що регулює відносини в процесі отримання такого документа. Можна припустити, що витяг з Єдиного держреєстру в більшості випадків до такого спеціального переліку потрапить.

Інші зміни, передбачені

Законом № 3204 і здебільшого спрямовані на врегулювання організаційних питань щодо взаємодії місцевих дозвільних органів і держадміністраторів, набудуть чинності з 01.01.2012 р.