14.11.2011

Новини законодавства. Виробники або імпортери шин повинні забезпечити подальше збирання, заготівлю та утилізацію зношених шин

Новини від 27.07.2011 р. № 1136

Виробники або імпортери шин повинні забезпечити подальше збирання, заготівлю та утилізацію зношених шин

 

Постановою КМУ «Деякі питання збирання, заготівлі та утилізації зношених шин» від 27.07.2011 р. № 1136 установлено, що підприємства, установи та організації, які виробляють та/або імпортують шини для транспортних засобів за кодами товарних категорій 4011, 4012, 4013 (включаючи всі підкатегорії) згідно з УКТ ЗЕД, внаслідок використання яких утворюються зношені шини, зобов'язані самостійно відповідно до законодавства забезпечити подальше збирання, заготівлю та утилізацію зношених шин або укласти договори про виконання робіт з організації збирання, заготівлі та утилізації зношених шин з урахуванням встановленого мінімального розміру плати за послуги з організації збирання, заготівлі та утилізації зношених шин з уповноваженим підприємством, що належить до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів, або суб'єктами господарювання, що мають відповідну ліцензію.

Міністерство екології та природних ресурсів визначає мінімальний розмір плати за послуги з організації збирання, заготівлі та утилізації зношених шин. Також зазначене Міністерство разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Державною митною службою мають затвердити порядок збирання, заготівлі та утилізації зношених шин і здійснення відповідного контролю.

Постанова від 27.07.2011 р. № 1136 набере чинності з дня офіційного опублікування, яке на момент підготовки номера ще не відбулося.