24.10.2011

Новини законодавства. Щодо реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації

Новини від 08.09.2011 р. № 40-17/13-2561

Щодо реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації

 

Державна архітектурно-будівельна інспекція України листом від 08.09.2011 р. № 40-17/13-2561

роз’яснила нюанси прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності.

Так, у

листі нагадано, що Порядком прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженим наказом Мінрегіонбуду від 24.06.2011 р. № 91, визначено вичерпний перелік підстав повернення декларації про готовність об’єкта до експлуатації замовнику.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю повертає декларацію замовнику, якщо вона подана чи оформлена з порушенням вимог, установлених цим

Порядком. Повернення декларації з інших підстав не допускається.

Якщо замовник подав чи оформив декларацію про готовність об’єкта до експлуатації належним чином, підстави для її повернення відсутні.