22.10.2012

Новини законодавства. Змінено критерії «ризику» щодо додержання вимог законодавства про працю

Новини від 10.10.2012 р. № 937

Змінено критерії «ризику» щодо додержання вимог законодавства про працю

 

Постановою КМУ від 10.10.2012 р. № 937 унесено зміни до Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання у частині додержання вимог законодавства про працю та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), затверджених урядовою постановою від 17.11.2010 р. № 1059.

Змінами встановлено нові критерії, відповідно до яких суб’єкти господарювання незалежно від форми власності відносяться до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.

Тепер такими Критеріями є:

1) наявність заборгованості з виплати заробітної плати;

2) виплата працівникам заробітної плати на рівні або нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати;

3) невідповідність кількості працівників суб’єкта господарювання обсягам виробництва (виконаних робіт, наданих послуг);

4) порушення вимог законодавства про працю;

5) наявність розбіжностей між фактичними показниками чисельності працюючих і заробітної плати та показниками звітності, поданої до органів державної влади.

Також змінено положення, якими визначено суб’єктів господарювання, що відносяться до суб’єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

Крім цього, для суб’єктів господарювання, яких віднесено до групи з незначним ступенем ризику, мінімальний строк між перевірками збільшено з трьох до п’яти років.

Постанова від 10.10.1012 р. № 937 набере чинності з дня офіційного опублікування.