22.04.2013

Новини законодавства. Кабмін затвердив новий порядок оцінки майна для цілей оподаткування

Новини від 04.03.2013 р. № 231

Кабмін затвердив новий порядок оцінки майна для цілей оподаткування

Кабмін постановою від 04.03.2013 р. № 231 затвердив Порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, яким визначається механізм проведення оцінки нерухомого та рухомого майна для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, з метою обчислення доходу платника податку — фізособи від продажу (обміну) та іншого доходу такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження нерухомого та рухомого майна (крім випадків його успадкування і дарування), а також обчислення суми державного мита, податків та інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства.

Дія Порядку поширюється на такі об’єкти оцінки: нерухоме майно (об’єкти нерухомості), рухоме майно (за деякими винятками) та майнові права на нерухоме та рухоме майно.

Постанова від 04.03.2013 р. № 231 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера цей документ офіційно ще не опублікований.