29.04.2013

Новини законодавства. У реєстрі виданих та отриманих податкових накладних повинні бути заповнені усі графи

Новини

У реєстрі виданих та отриманих податкових накладних повинні бути заповнені усі графи

 

ДПСУ на своєму офіційному сайті зауважила, що за відсутності показників у графах Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, форма та Порядок ведення якого затверджені наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 р. № 1340 (далі — Реєстр), слід проставляти позначку нуль («0»).

Якщо платник податку виписує податкову накладну, в якій у рядках «Індивідуальний податковий номер покупця» та «Номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість (покупця)» проставляється нуль, то при заповненні Реєстру, а саме, колонки 6 розділу I «Видані податкові накладні», також проставляється нуль («0»).

Крім того, у разі придбання у платника ПДВ товарів/послуг та основних фондів, які звільнені від оподаткування або не є об’єктом оподаткування, у графах 10, 12, 14, 16 розділу II «Отримані податкові накладні» Реєстру також проставляється позначка нуль («0»). У зазначених графах проставляється нуль «0», якщо такі товари/послуги та основні фонди придбаваються в особи, яка не зареєстрована платником ПДВ.