05.08.2013

Новини законодавства. Для нерезидентів затверджено нові форми розрахунків

Новини від 25.06.2013 р. № 610

Для нерезидентів затверджено нові форми розрахунків податку на прибуток

 

З метою обкладення податком на прибуток доходів нерезидентів Міністерство фінансів України наказом від 25.06.2013 р. № 610 затвердило:

Порядок розрахунку податкових зобов’язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво (далі — Порядок);

— форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності;

— форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється органом державної податкової служби.

Порядок

застосовується постійними представництвами, визначення яких наведено у п.п. 14.1.193 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) і які є платниками податку на прибуток відповідно до розд. III ПКУ.

Нагадаємо, що з урахуванням

п. 46.6 ПКУ нові форми Розрахунків застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. До цього періоду є чинними форми декларацій (розрахунків), які чинні до такого визначення.

Наказ від

25.06.2013 р. № 610 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений наказ офіційно ще не опубліковано.