04.02.2013

Новини законодавства. Мінфін оновив форми податкових декларацій збору за спеціальне використання води

Новини від 21.12.2012 р. № 1403

Мінфін оновив форми податкових декларацій збору за спеціальне використання води

 

Наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 р. № 1403 затверджено форми податкових декларацій збору за спеціальне використання води:

Податкову декларацію збору за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар’єрної, шахтної, дренажної води;

Податкову декларацію збору за спеціальне використання води для потреб гідроенергетики;

Податкову декларацію збору за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту (крім морського водного транспорту, який використовує річковий водний шлях виключно для заходження з моря у морський порт, розташований у пониззі річки, без використання спеціальних заходів забезпечення судноплавства, стоянкових та службово-допоміжних суден, та експлуатації водних шляхів річки Дунай).

Наказ від 21.12.2012 р. № 1403 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера його ще не опубліковано.

Зауважимо: якщо наказ № 1403 буде офіційно опубліковано у I кварталі 2013 року, то, з урахуванням п. 46.6 Податкового кодексу України, оновлені форми звітності зі збору за спеціальне використання води вперше доведеться подати, починаючи зі звіту за 6 місяців 2013 року. Водночас позицію ДПСУ з цього питання передбачити важко.