14.01.2013

Новини законодавства. ПФУ інформує про нові рахунки для сплати ЄСВ

Новини

ПФУ інформує про нові рахунки для сплати ЄСВ

 

Як відомо, з 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України від 16.10.2012 р. № 5455-VI, яким змінено пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як зазначалося у коментарі до цього Закону та в наших інших публікаціях, у зв’язку із зазначеними змінами Пенсійний фонд планує відкрити нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування ЄСВ (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 93, с. 5, № 104, с. 26).

У зв’язку з цим слід зазначити, що Пенсійний фонд України на офіційному сайті розмістив інформацію про номери нових рахунків, відкритих в органах Державної казначейської служби, на які слід перераховувати ЄСВ починаючи з 1 січня 2013 року, в т. ч. і за попередні періоди. Інформація про рахунки розміщена за посиланням http://pfu.gov.ua/pfu/doccatalog/document?id=208544.

Для уточнення номера рахунка платникам ЄСВ також можна звертатися до органу Пенсійного фонду України за місцем взяття їх на облік як платників ЄСВ.