11.07.2013

Новини законодавства. ВРУ вводить екологічний податок на утилізацію транспортних засобів на території України

Новини від 12.12.2012 р. № 0936, 0975

ВРУ вводить екологічний податок на утилізацію транспортних засобів на території України

 

За інформацією на офіційному сайті ВРУ (iportal.rada.gov.ua), парламентарії прийняли Закон України «Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» (на базі законопроекту від 12.12.2012 р. № 0936), яким визначено засади діяльності, пов’язаної з утилізацією транспортних засобів на території України. У разі його підписання Президентом України, цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Крім того, ВРУ прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» (на базі законопроекту від 12.12.2012 р. № 0975), яким до Податкового кодексу України вводяться положення щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Відповідно до змін, об’єктом та базою оподаткування податком за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, зокрема, будуть:

транспортний засіб, що ввозиться на митну територію України в митному режимі імпорту;

транспортний засіб, вироблений (виготовлений) в Україні для продажу на внутрішньому ринку України;

транспортний засіб, придбаний в особи, яка не є платником податку за утилізацією транспортних засобів на території України.

За умови підписання Президентом та офіційного опублікування Закон набере чинності з 1 вересня 2013 року.