18.03.2013

Новини законодавства. Мінфін затвердив нову фінансову звітність

Новини від 07.02.2013 р. № 73

Мінфін затвердив нову фінансову звітність

 

Міністерство фінансів України наказом від 07.02.2013 р. № 73 затвердило Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» (далі — НП(С)БО 1), яким передбачено запровадження нових форм: Балансу та Консолідованого балансу (Звіту про фінансовий стан) ; Звіту про фінансові результати та Консолідованого звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід); Звіту про рух грошових коштів та Консолідованого звіту про рух грошових коштів (за прямим методом); Звіту про рух грошових коштів та Консолідованого звіту про рух грошових коштів (за непрямим методом); Звіту про власний капітал та Консолідованого звіту про власний капітал.

Установлено, що починаючи зі звітності за I квартал 2013 року застосовуються форми фінансової звітності, визначені НП(С)БО 1.

Наказ від 07.02.2013 р. № 73 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера цей наказ офіційно ще не опублікований. Текст цього документа з докладним редакційним коментарем буде надруковано у нашій газеті вже найближчим часом.