18.03.2013

Новини законодавства. Нюанси розрахунку страхових виплат у випадку, коли страхові суми спрямовуються на придбання послуг із ремонту застрахованого об’єкта

Новини від 25.01.2013 р. № 406/

Нюанси розрахунку страхових виплат у випадку, коли страхові суми спрямовуються на придбання послуг із ремонту застрахованого об’єкта

 

ДПСУ в листі від 25.01.2013 р. № 406/Л/15-3114 розглянула питання, пов’язане з розрахунком страхових виплат у випадку, коли страхові суми не перераховуються безпосередньо потерпілим, а спрямовуються на придбання у платника ПДВ послуг із ремонту, заміщення, відтворення застрахованого об’єкта чи товарно-матеріальних цінностей, що мають бути використані у процесі його ремонту.

При цьому податківці зазначили: що у разі якщо страхові суми не перераховуються безпосередньо потерпілим, а спрямовуються на придбання у платника ПДВ послуг із ремонту, заміщення, відтворення застрахованого об’єкта чи товарно-матеріальних цінностей, що мають бути використані у процесі його ремонту (запчастини та інші витратні матеріали тощо), то розрахунок суми виплати і таке придбання здійснюються з урахуванням сум ПДВ.

Якщо ж придбання послуг із ремонту, заміщення, відтворення застрахованого об’єкта чи товарно-матеріальних цінностей, що мають бути використані у процесі його ремонту (запчастини та інші витратні матеріали тощо), здійснюється у неплатника ПДВ, то розрахунок суми виплати і таке придбання здійснюються без урахування сум ПДВ, оскільки особа не зареєстрована як платник ПДВ і не має права нараховувати зазначений податок.