04.11.2013

Новини законодавства. Кабмін змінив порядок штрафування за правопорушення у сфері містобудівної діяльності

Новини від 02.10.2013 р. № 735

Кабмін змінив порядок штрафування за правопорушення у сфері містобудівної діяльності

Кабмін постановою від 02.10.2013 р. № 735 виклав у новій редакції Порядок накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Нагадаємо, цей Порядок визначає процедуру накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, що передбачені Законом України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» від 14.10.94 р. № 208/94-ВР (далі — Закон № 208).

Як і раніше, справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності розглядає Держархбудінспекція та її територіальні органи.

Новою редакцією, зокрема, передбачено, що провадження у справі про правопорушення у сфері містобудівної діяльності не може бути розпочате, а розпочате провадження підлягає закриттю в разі:

— відсутності події та складу правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— втрати чинності відповідним положенням Закону № 208, яке передбачає відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— закінчення на момент розгляду справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності строків, передбачених Законом № 208;

— наявності за тим самим фактом вчиненого правопорушення щодо суб’єкта містобудування, який притягається до відповідальності, постанови компетентного органу (посадової особи) про накладення штрафу або нескасованої постанови про закриття справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— наявності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців відомостей про перебування юридичної особи у стані припинення шляхом ліквідації (перебування фізичної особи — підприємця у стані припинення підприємницької діяльності) або про державну реєстрацію її припинення (державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця).

Постанова КМУ від 02.10.2013 р. № 735 набрала чинності з 29 жовтня 2013 року.