24.02.2014

Новини законодавства. Провайдерам установили правила надання інтернет-послуг

Новини від 10.12.2013 р. № 803

Провайдерам установили правила надання інтернет-послуг

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (далі — НКРЗІ), рішенням від 10.12.2013 р. № 803 затвердила Правила здійснення діяльності у сфері телекомунікацій (діяльність із надання послуг доступу до Інтернет).

Ці Правила поширюються на суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері телекомунікацій із надання послуг доступу в Інтернет і в установленому порядку включені до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій (далі — Реєстр).

Установлено, що суб’єкт господарювання має право провадити зазначену діяльність за умови включення до Реєстру, самостійно обравши при реєстрації статус оператора або провайдера.

Якщо діяльність передбачає використання радіо­частотного ресурсу України, то право на здійснення такої діяльності підприємство набуває за умови отримання відповідної ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України.

Рішення від 10.12.2013 р. № 803 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера документ офіційно не опублікований.