03.11.2014

Дочекалися! Є нова звітність із ПДВ + нова форма податкової накладної

На сайті ВРУ оприлюднено наказ Мінфіну від 23.09.2014 р. № 966, яким затверджено форму та Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість. Цей документ готується до офіційного опублікування у виданні «Офіційний вісник України» № 86 від 04.11.2014 р.

Таким чином, якщо дотримуватися п. 46.6 Податкового кодексу України, то ПДВ-звітність за новою формою вперше будемо подавати за податковий період — грудень 2014 року.

Що з цього питання скажуть податківці, ще не відомо. Ми ж обов’язково проінформуємо вас, як тільки з’являться їх консультації.

Також на сайті парламенту оприлюднено наказ Мінфіну від 22.09.2014 р. № 951, яким затверджено форму та Порядок заповнення податкової накладної.

Зауважимо, що у таблиці нової форми податкової накладної з’явилося очікуване доповнення — колонка, передбачена для відображення обсягів постачання за 7 % ставкою ПДВ. Місце для такої ставки, відповідно, відвели і у розрахунку коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної. В іншому форма накладної суттєвих змін не зазнала.

Як зазначено у тексті цього наказу, він набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Швидше за все, наказ опублікують у листопаді 2014 року. Таким чином, виписувати податкову накладну за новою формою доведеться починаючи з 1 грудня 2014 року.