06.08.2015

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» від 16.07.2015 р. № 643-VIII (витяг)*

* Коментар до цього Закону див. у наступному номері.

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до Податкового кодексу України такі зміни**:

** Зміни не публікуються, оскільки нижче наводимо витяг з Податкового кодексу України в кодифікованому вигляді з урахуванням унесених змін та доповнень. Зміни в тексті виділено так: введені норми — напівжирним курсивом, вилученіу квадратних дужках світлим курсивом із закресленням. — Прим. ред.

<...>

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування***, крім абзаців сьомого — одинадцятого підпункту 3 пункту 11 розділу I (в частині застосування штрафних санкцій за завищення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних), які набирають чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем набрання чинності цим Законом.

*** Опубліковано у газеті «Голос України» від 29.07.2015 р. № 135.

2. Встановити, що на рахунки в системі електрон­ного адміністрування податку на додану вартість не поширюється дія Закону України «Про виконавче провадження», зокрема на кошти, що перебувають на таких рахунках, не може бути:

накладено арешт;

звернено стягнення.

Вимоги, сформовані відповідно до Закону Украї­ни «Про виконавче провадження» до набрання чинності цим Законом щодо коштів, які перебувають на рахунках у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, вважаються анульованими.

Протягом п’яти робочих днів з дня набрання чинності цим Законом підлягає зняттю органом, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, арешт з коштів, що перебувають на рахунках у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, на які були сформовані вимоги відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

3. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом:

прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ

16 липня 2015 року

№ 643-VIII