26.01.2015

Як перейти в групу 4 платників єдиного податку?

Фахівці ДФСУ у Базі знань (категорія 108.02.06) розповіли про порядок обрання або переходу в групу 4 платників єдиного податку (далі — ЄП) та підтвердження статусу такого платника.

Так, для переходу в групу 4 ЄП або щорічного підтвердження статусу платника ЄП сільськогосподарські товаровиробники подають до 20 лютого поточного року:

— загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ);

— звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки;

розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва за формою, затвердженою наказом Мінагрополітики від 26.12.2011 р. № 772;

відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.

При цьому до затвердження форми податкової декларації з єдиного податку для платників податку групи 4 ДФСУ рекомендує використовувати форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку, затверджену наказом Міндоходів від 30.12.2013 р. № 864.