29.06.2015

Відповідаємо на запит Держфінмоніторингу

Кабмін постановою від 17.06.2015 р. № 411 затвердив Порядок подання суб’єктами господарювання, підприємствами, установами та організаціями, що не є суб’єктами первинного фінансового моніторингу, інформації на запит Державної служби фінансового моніторингу.

Документ визначає механізм подання суб’єктами господарювання, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, які не є суб’єктами первинного фінансового моніторингу (далі — суб’єкти), на запит Держфінмоніторингу інформації, пов’язаної з проведенням аналізу фінансових операцій, що стали об’єктом фінансового моніторингу, щодо осіб, які брали участь у їх здійсненні, активів таких осіб, довідок та копій документів (у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом).

Установлено, що запити надсилаються суб’єктам у письмовій формі на офіційному бланку Держфінмоніторингу за підписом Голови цього держоргану або його заступника.

Суб’єкти, їх посадові особи зобов’язані подавати на запит Держфінмоніторингу письмову відповідь, яка повинна містити:

— номер і дату запиту Держфінмоніторингу, на який надається відповідь;

— повну та змістовну інформацію, що запитується Держфінмоніторингом, у тому числі з обмеженим доступом;

— засвідчені печаткою суб’єкта (за наявності) копії документів та необхідні довідки, які підтверджують подану відповідно до запиту Держфінмоніторингу інформацію;

— підпис посадової особи, скріплений печаткою (за наявності).

Відповідь надсилається протягом 5 робочих днів із дати отримання запиту.

Постанова від 17.06.2015 р. № 411 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно ще не опублікований.