28.09.2015

Як компенсуватимуть витрати на оплату праці переселенців

Кабмін постановою від 08.09.2015 р. № 696 затвердив Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

Згідно з цим документом при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб роботодавці мають право на компенсацію витрат на оплату праці, а також на перепідготовку та підвищення кваліфікації переселенців.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб, прийнятих за направленням базових центрів зайнятості, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць, або обчисленої з неї відповідної суми в разі, коли особа працювала неповний місяць.

До «фактичних витрат» включають основну та додаткову заробітну плату, визначену відповідно до ст. 2 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР, та суму ЄСВ, нарахованого на такі виплати.

Докладніше на цю тему читайте в одному із найближчих номерів «Податки та бухгалтерський облік».

Постанова від 08.09.2015 р. № 696 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера документ офіційно ще не опублікований.