04.04.2011

Новини і події

Новини

Податкова накладна повинна заповнюватися українською мовою

За роз’ясненнями ДПАУ, наведеними в матеріалах Єдиної бази податкових знань, розміщеної на офіційному сайті ДПАУ (www.sta.gov.ua),

податкова накладна повинна заповнюватися українською мовою. При цьому, як пояснюють податківці, у разі неможливого перекладу з іноземної мови торгової марки або найменування товару державною мовою та з метою збереження ідентифікації такого товару, в податковій накладній в графі 3 «Постачання товарів/послуг» допускається зазначати назву торгової марки та у вигляді абревіатури номенклатуру товару без перекладу його державною мовою.

 

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕЛІК ОФШОРНИХ ЗОН

З метою виконання положень

п. 161.2 ПК (про включення до складу витрат платників податку на прибуток 85 % суми, спрямованої на оплату вартості товарів (робіт, послуг) на користь нерезидентів, які мають офшорний статус) Розпорядженням КМУ від 23.02.2011 р. № 143-р уряд оприлюднив Перелік офшорних зон.

Відверто кажучи, новий

Перелік нічим не відрізняється від попереднього, затвердженого розпорядженням КМУ «Про перелік офшорних зон» від 24.02.2003 р. № 77-р, що, до речі, скасовується.

Розпорядження від 23.02.2011 р. № 143-р

набуло чинності 1 квітня 2011 року.

 

ДОДАТКОВА ПОСЛУГА ЕЛЕКТРОННОГО СЕРВІСУ ДЛЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Згідно з

наказом ДПАУ від 11.02.2011 р. № 85 платникам податків — юридичним особам надається послуга з інформування про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності за податками та зборами і обробки даних Єдиного реєстру податкових накладних, реєстрів виданих і отриманих податкових накладних. Це буде додаткова послуга до договору про визнання електронних документів.

У додатках до наказу наведено примірні форми двох варіантів електронних повідомлень:

— повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової інформації з ПДВ;

— повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності (крім ПДВ) платників-юросіб.

 

ПІЛЬГОВИХ ПРОДУКТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ СТАЛО БІЛЬШЕ

Згідно з п

. 154.2 ПК постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 1997 р. № 859» від 09.03.2011 р. № 224 розширено перелік продуктів дитячого харчування власного виробництва, звільнених від оподаткування прибутку.

Зокрема додано такі продукти, призначені

для дитячого та дієтичного харчування:

— каші швидкого приготування і сухі на зерновій основі;

— молочні та кисломолочні продукти (молоко, рідкі молочні каші, кефір і кефірні напої, сметанка, масло, вершки дитячі, а також «Наріне» і «Вітамінна абетка»);

— настої плодові, «Фіточаї», консерви фруктові та овочеві з патокою і молочно-білковими добавками для дитячого харчування;

— вода питна дитяча.

Водночас вилучені зі списку соки фруктові та овочеві відновлені.