22.08.2011

Єдиний податок. Звіт з єдиного податку

Стаття

ЄДИНИЙ ПОДАТОК

Звіт з єдиного податку

 

Підприємці на єдиному податку зобов'язані

щокварталу подавати Звіт суб'єкта малого підприємництва — фізичної особи — платника єдиного податку, форму якого наведено в додатку 3 до Порядку № 599. Звіт необхідно подавати до податкової за місцем реєстрації протягом 5 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Зробити це можна у такі способи:

1. Принести

особисто до податкової.

2. Надіслати поштою. Датою подання звіту в такому разі вважатиметься дата відправки на штемпелі відділення зв'язку.

Звіт потрібно подати до податкової незалежно від того, чи велася фактично діяльність у звітному кварталі.

Звіт заповнюється в гривнях. Важливо звернути увагу на те, що номер звітного кварталу пишеться

прописом.

У пункті 1

«Види підприємницької діяльності, які здійснювалися мною у звітному кварталі» підприємець вписує види діяльності зі Свідоцтва платника єдиного податку, які він фактично здійснював протягом звітного кварталу.

У пункті 2

«Фактична чисельність працівників у звітному кварталі» підприємцю потрібно зазначити, скільки найманих працівників у нього працювало в кожному місяці кварталу. Нагадаємо, що наймані працівники — це громадяни, з якими у підприємця укладено саме трудові договори, на які отримано довідки (Довідка про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку), і за яких він здійснює доплату в розмірі 50 % від ставки єдиного податку.

У пункті 3

«Сума фактично сплаченого єдиного податку у звітному кварталі» підприємець перелічує реквізити (дату і номер) платіжних документів про сплату єдиного податку і зазначає суму єдиного податку, фактично сплаченого у звітному кварталі.

У пункті 4

«Обсяг виручки від реалізації товарів (робіт, послуг) за звітний квартал наростаючим підсумком з початку строку дії Свідоцтва про сплату єдиного податку в календарному році» підприємець відображає свою виручку, отриману за період з початку дії Свідоцтва до останнього дня звітного кварталу (не плутати з днем заповнення звіту). Цей показник підприємець бере з Книги ф. № 10.

Звіт підписується підприємцем і скріплюється печаткою (якщо вона є). Якщо печатки немає, то достатньо тільки підпису.