28.05.2009

Додаткова відпустка за особливий характер праці слюсарю-сантехніку

Відповідь на запитання

Д

одаткова відпустка за особливий характер праці слюсарю-сантехніку

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи має право на додаткову оплачувану відпустку за особливий характер праці слюсар-сантехнік 4-го тарифного розряду бюджетної установи, який за посадовою інструкцією проводить обслуговування та профілактичний ремонт внутрібудовної каналізації та водопроводу?

(Харківська обл.)

 

Згідно з

додатком 2 до Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.97 р. № 1290, слюсар-сантехнік, зайнятий ремонтом, наглядом та обслуговуванням внутрібудовної каналізації, водопроводу, має право на додаткову відпустку до 4 календарних днів.

Згідно з

Порядком застосування вищезазначеного Списку, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 30.01.98 р. № 16, додаткова відпустка надається пропорційно фактично відпрацьованому часу. У розрахунок часу, який дає право працівнику на зазначену відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, установленого для працівників цих виробництв, цехів, професій, посад.