28.05.2009

Тривалість робочого тижня інструктора з праці

Відповідь на запитання

Т

ривалість робочого тижня інструктора з праці

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Яка тривалість робочого тижня інструктора з праці та який йому встановлюється тарифний розряд, якщо він працює в дитячому санаторії? На посаду інструктора з праці прийнято працівника з педагогічною освітою.

(Одеська обл.)

 

Відповідно до

Класифікатора професій ДК 003:2005 інструктор з праці належить до професіоналів у галузі навчання.

Згідно з

додатком 9 до наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 інструктору з праці встановлюється 7 — 10-й тарифний розряд залежно від категорії. Тарифні розряди встановлюються за наслідками атестації відповідно до кваліфікаційних вимог.

Що стосується тривалості робочого тижня, то згідно з наказом Міністерства праці та соціальної політики України «Про встановлення тривалості роботи та педагогічного навантаження для окремих категорій працівників закладів та установ соціального захисту населення» від 12.02.2007 р. № 44 інструкторам з праці тривалість роботи встановлена 40 годин на тиждень.